EnergiWatch

Nørremark risikerer fire år i fængsel

Vestas' tidligere økonomidirektør Henrik Nørremark risikerer fire år i fængsel, hvis han dømmes for mandatsvig.

Den tidligere økonomidirektør i Vestas, Henrik Nørremark, afviser, at han skulle være skyld i, at Vestas angiveligt har tabt 141 mio. kr. på to ordrer i Indien.

Men Vestas har politianmeldt Nørremark, og tiltales og dømmes han for mandatsvig, er den yderste konsekvens, at han skal i fængsel i fire år. Det skriver Børsen.

Advokat: Vestas forsøger at skade Nørremark

 

"Vi taler om en flerårig fængselsstraf, nok nærmere fire år end tre, hvis der er hold i mistanken, og han bliver dømt," siger juraprofessor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet til avisen.

Henrik Nørremarks advokat fortæller, at man tager sagen helt roligt.

"Det er ikke noget, der får os op ad stolen, for det er beskyldninger, vi har hørt før. Min klient er ikke sigtet, og vi forventer at samarbejde med Bagmandspolitiet," siger Morten Samuelsen.

Retssag om Vestas’ millionstrid har lange udsigter

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs