EnergiWatch

Ny vindchef lover hård kamp mod olien

Den europæiske brancheorganisation for vindenergi har fået ny dansk topchef. Han lover olieindustrien kamp, skriver Børsen.

Foto: EWEA

Vindindustrien har været energiklassens flinke dreng, men det er slut nu. Det siger Thomas Becker, der er ny chef for den europæiske vindindustris brancheorganisation EWEA. Han er træt af forestillinger om, at vindenergi kun kan overleve med offentlig støtte.

"Vindindustrien har glemt at forsvare sig. Den har levet en lidt for velsignet tilværelse. Man har ikke behøvet gøre noget, de stegte duer er bare fløjet ind. Men de tider er forbi, nu skal man til at svare igen," siger Thomas Becker til Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Han kalder det en "myte", at vind kun kan overleve med subsidier. Det vil han dokumentere med tørre tal fra OECD og det Internationale Energi Agentur (IEA) og tilføjer samtidig, at oliebranchen er begyndt at angribe vindbranchen, fordi det er ved at blive en stor industri.

I brancheorganisationen Olie Gas Danmark siger direktør Martin Næsby til Børsen, at han ikke kan se den store modsætning mellem den grønne og den fossile del af energiindustrien.

Thomas Becker (billedet i midten) blev kendt i offentligheden forud for COP 15 i København som en kompetent og slagfærdig højre hånd for daværende klimaminister Connie Hedegaard. Hans karriere som embedsmand sluttede dog brat med en fyring kort før COP 15 løb af stablen.

Vestas-konkurrent massefyrer 

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs