Ny vindchef lover hård kamp mod olien

Den europæiske brancheorganisation for vindenergi har fået ny dansk topchef. Han lover olieindustrien kamp, skriver Børsen.
Foto: EWEA
Foto: EWEA

Vindindustrien har været energiklassens flinke dreng, men det er slut nu. Det siger Thomas Becker, der er ny chef for den europæiske vindindustris brancheorganisation EWEA. Han er træt af forestillinger om, at vindenergi kun kan overleve med offentlig støtte.

"Vindindustrien har glemt at forsvare sig. Den har levet en lidt for velsignet tilværelse. Man har ikke behøvet gøre noget, de stegte duer er bare fløjet ind. Men de tider er forbi, nu skal man til at svare igen," siger Thomas Becker til Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Han kalder det en "myte", at vind kun kan overleve med subsidier. Det vil han dokumentere med tørre tal fra OECD og det Internationale Energi Agentur (IEA) og tilføjer samtidig, at oliebranchen er begyndt at angribe vindbranchen, fordi det er ved at blive en stor industri.

I brancheorganisationen Olie Gas Danmark siger direktør Martin Næsby til Børsen, at han ikke kan se den store modsætning mellem den grønne og den fossile del af energiindustrien.

Thomas Becker (billedet i midten) blev kendt i offentligheden forud for COP 15 i København som en kompetent og slagfærdig højre hånd for daværende klimaminister Connie Hedegaard. Hans karriere som embedsmand sluttede dog brat med en fyring kort før COP 15 løb af stablen.

Vestas-konkurrent massefyrer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også