Vestas: Mexicanere kan blive første 3,3 MW-kunder

Lykkes Vestas med at få en fast og ubetinget ordre i hus i Mexico, kan det bliver den første annoncerede ordre på Vestas' nye 3,3 megawatt-platform, der blev annonceret sidste måned.
Ritzau

Vestas har onsdag bekræftet, at der er information ude om et projekt på 155 MW i Mexico, som dog endnu ikke er blevet til en endegyldig ordre i Vestas' bøger.

Informationen stammer fra en pressemeddelelse fra det mexicanske elselskab Ienova, der tirsdag fejrede kontrakten på 47 Vestas-vindmøller til i alt 155,1 MW til vindfarmen Energía Sierra Juárez i den nordvestlige del af landet.

Det svarer dermed præcis til 3,3 MW, som er kapaciteten på de tre møller - med vingefang på henholdsvis 112, 117 og 126 meter - som Vestas annoncerede i starten af april.

Vestas-konkurrent massefyrer 

Siden da har Vestas dog ikke offentligt annonceret nogen bestillinger på den nye møllestørrelse, og Sierra Juárez-projektet er altså heller ikke endnu endegyldigt klar til at blive kaldt en "fast og ubetinget" ordre i Vestas' terminologi.

Ienova er et datterselskab til den amerikanske energigigant Sempra og noteret på den mexicanske børs. Sierra Juárez-projektet ventes i øvrigt at vokse til op mod 1200 MW, hvoraf de 155,1 MW planlægges som første fase.

Vestas-chef: "Sminkehistorie" langt over stregen 

Derudover har Ienova option på yderligere fem vindmøller, fremgår det af meddelelsen, og det bliver også Vestas' opgave at servicere møllerne.

Vestas kommenterer ikke yderligere på uannoncerede ordrer, men lover at orientere fondsbørsen med det samme, hvis ordren bliver fast og ubetinget.

Hidtil i 2013 har Vestas annonceret ordrer for 1214 MW, inklusive 373 MW i mindre, uannoncerede ordrer fra første kvartal. April bød på 570 MW i offentliggjorte ordrer, mens der endnu ikke er kommet hul på ordrebylden for maj.

/ritzau/FINANS

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs