EnergiWatch

Kinesisk outsider vinder rekordstor ordre i Etiopien

Kinesiske Sany har vundet en 151 MW ordre i Etiopien. Største kinesiske eksport-ordre på vindmøller, lyder det fra selskabets præsident.

Kina er aktive på det afrikanske kontinent.

Sany, der ikke engang var blandt verdens 15 mest sælgende vindmølleproducenter i 2012, har vundet en rekordstor ordre i Etiopien.

Det kinesiske selskab skal levere 102 1.5 MW vindmøller til det etiopiske Adama projekt. Det er kinesiske HydroChina International, der er developer på projektet.

Ifølge Xiang Wenbo, præsident i Sany Heavy Industry, er Sany's 151 MW ordre den største eksportordre, nogen kinesiske vindmølleproducent har vundet. Det skriver Wind Power Monthly.

Siemens vinder ordre i Sydafrika 

Goldwind, der sidste år installerede 2.609 MW ifølge BTM Consult, var favorit til kontrakten, fordi HydroChina tidligere International benyttede selskabet til et 51 MW projekt i Etiopien.

Goldwind var da også det kinesiske selskab, der sidste år installerede flest MW, og i den globale konkurrence lå selskabet på en syvendeplads. Vestas installerede mere end dobbelt så meget effekt.

Mere fra EnergiWatch

Semco får ny finansdirektør

Den maritime ingeniørvirksomhed Semco Maritime skifter ud i direktionen og får ny finansdirektør. Den nuværende CFO Jørgen Devantier Gade går på pension.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs