EnergiWatch

Stor vindmøllekunde savner PTC-detaljer

RES Americas, der er tidligere storindkøbet i Vestas-møller mangler detaljer om PTC-ordningen før selskabet er klar til at investere.

En af de store indkøbere af vindmøller på det amerikanske vindmøllemarked, RES Americas, der tidligere har lagt store ordrer hos Vestas, afventer fortsat detaljer om udformningen af PTC-ordningen, før selskabet kan åbne op for sluserne for nye investeringer.

"Vi er meget glade for, at vi fik en forlængelse af PTC-ordningen, men der er stadigvæk nogle detaljer, der skal udredes, før vi med sikkerhed ved, hvad vi kan opnå, siger Susan Reilly, som er administrerende direktør for RES Americas," i et interview med Ritzau Finans under en vindmøllekonference i Chicago.

Hun uddyber, at der for et selskab som RES Americas, som også udvikler projekter for andre, mangler afklaring om, hvorvidt ens projekt kvalificeres til PTC, hvis man ikke er den endelige ejer af vindmølleparken – men videresælger projektet, inden det står helt færdigt.

"Det er et meget vigtigt forhold, der skal afklares for os. Vores forretningsmodel er at udvikle og sælge projekter. Lige nu er der uklarhed om, hvorvidt PTC'en vil gælde, hvis du sælger dit projekt før afslutningen af konstruktionen. Det, er der mange i industrien, der gør," siger Susan Reilly.

Derfor er RES Americas heller ikke klar til at lægge vindmølleordrer, men Reilly lader skinne igennem, at selskabet har flere projekter, det er klar til at gå i gang med, når der kommer en afklaring.

Men tidsplanen kan blive stram, idet konstruktionen af vindmølleparken skal være påbegyndt, eller 5 pct. af projektets investering afholdt, inden årets udgang, for at projektet er PTC-berettiget.

"Vi har ikke ret meget tid til at træffe beslutning om, hvilke projekter, der vil blive brugt penge på, så over de næste uger har vi behov for at få afklaret PTC-forholdene. Vi har indtil årsskiftet til at starte konstruktion eller have pengene brugt," siger Susan Reilly.

Lav Vestas-indtjening bekymrer analytikere

Ordrehøsten i april glæder Ditlev Engel

Aktiemarkedet belønner Vestas-udvikling

Vestas fremrykker installation af kæmpe-havmølle

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs