EnergiWatch

Aktiemarkedet belønner Vestas-udvikling

Vestas-aktien er på sit højeste niveau siden marts sidste år, efter at vindmølleproducenten i dag fremlagde pænt kvartalsregnskab.

Foto: Bo Svane

Ved lukketid på aktiemarkederne er Vestas-aktien omkring kurs 60.

På en dag hvor Vestas afleverede regnskab for årets første tre måneder, er aktiekursen i løbet af dagen steget omkring 13 pct. 

Dermed fortsætter aktien den stigning, som har stået på hele foråret. Ikke siden marts 2012 har Vestas-aktien ligget så højt.

Analytiker: Kraftig pil opad i årets første Vestas-regnskab 

Dermed lader det til, at markedet også tror, at Vestas er ved at vende skuden efter flere år med triste regnskaber. For godt nok er nøgletallene for kvartalet stadig røde og ordreindgangen markant lavere end sidste år, men alligevel har Ditlev Engel formået at forbedre både driften og cash flowet.

Q1: Ordrehøsten udebliver hos Vestas

Samtidig glæder aktiekøberne sig nok også over, at installationen af de første nye havmøller i 164V-serien kommer i gang allerede i Q1 næste år – et kvartal tidligere end oprindeligt forventet.

Vestas fremrykker installation af kæmpe-havmølle

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs