EnergiWatch

Analytiker: Siemens Energy-bud kan smitte af på Vestas-kurs

 

Foto: Simon Walker / UK Treasury

Det kan smitte positivt af på Vestas-aktien, at tyske Siemens Energy har budt på den del af den tysk-spanske Vestas-rival Siemens Gamesa, som selskabet ikke allerede ejer.

Buddet lyder på 18,05 euro per aktie og er dermed markant over kursen før opkøbsrygterne begyndte at svirre i sidste uge.

"Det understreger, at værdien ved tilstedeværelsen i en sektor med attraktivt vækstpotentiale ikke altid er tilstrækkeligt værdsat af aktieinvestorerne. En reminder som dette kan smitte positivt af på Vestas-aktien," skriver Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank.

Buddet afspejler ifølge Jacob Pedersen, at nogen ser god værdi i at eje vindmølleproducenter.

"Måske endda mere værdi på bare lidt længere sigt, end aktieinvestorerne lige nu har mentalt overskud til at overskue efter aktienedturen hidtil i år," lyder det fra aktieanalysechefen.

"Tanken om at Vestas hver dag er til salg på fondsbørsen, og at andre virksomheder/investorer måske kan se muligheder i at overtage verdens førende vindmølleproducent lige inden potentialet begynder at udfolde sig igen, kan støtte Vestas-aktien, skriver han videre.

Siemens Energys bud på Gamesa afspejler en børsværdi på cirka 12,3 mia. euro, mens Vestas til sammenligning har en børsværdi på cirka 21,2 mia. kr.

"I et år, hvor både Vestas og Siemens Gamesa giver underskud, er vi forsigtige med at vurdere budprisen i forhold til ind tjening. Dermed bliver det altså noget sværere at sige, hvorvidt købsprisen er dyr eller billig," skriver Jacob Pedersen, der dog vurderer, at der ikke er tale om et "røverkøb".

 

Siemens Energy vil smide 30 mia. for Siemens Gamesa

Siemens Gamesa topchef frygter ikke Kina – endnu

Siemens Gamesa suspenderer forventninger til 2022 efter komplekst andet kvartal 

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs