EnergiWatch

Siemens Gamesa topchef frygter ikke Kina – endnu

Jochen Eickholt melder hus forbi på Vestas' kritik af konkurrenternes manglende disciplin. Men hvis industrien ikke løser sine omkostningsproblemer, har han svært ved at se en fremgangsrig fremtid.

Foto: Siemens AG

Vindmølleproducenterne falder endnu engang i fælden og lader sig lokke til at tage ordrer, de ikke tjener penge på. Budskabet lå tydeligvis Vestas ganske meget på sinde, da adm. direktør Henrik Andersen på eget initiativ og som noget af det første i sidste uges regnskabspræsentation gjorde opmærksom på den tendens, han ser i markedet.

Et problem, der i hans optik også gælder for havvind. Selv om topchefen afviste at nævne navne, efterlader det ikke mange, pilen kan pege mod. Da det næppe var Vestas selv, der var mål for kritikken, efterlader det GE og Siemens Gamesa som prismæssige skruebrækkere. Et felt sidstnævnte dog mener at kunne reducere yderligere.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

NKT hedger sig ud af problemerne

Krigen i Ukraine har tvunget NKT til at finde andre leverandører af aluminium, mens kabelproducenten kun delvist er ramt af prisstigninger, som straks bliver sendt videre til kunderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs