EnergiWatch

Siemens Gamesa suspenderer forventninger til 2022 efter komplekst andet kvartal

Problemer med forsyning og opskalering af selskabets 5.X-serie samt genåbning af kontrakter med henvisning til inflationen skabte underskud på driftsresultatet i andet kvartal på næsten 3 milliarder kroner.

Foto: Siemens Gamesa

Den forventede nedjustering, vindmølleselskabet Siemens Gamesa gik ud med i en børsmeddelelse i midt april, bekræftes og præciseres nu i det endelige regnskab for selskabets andet kvartal, der løber fra januar til marts.

EBIT endte på minus 385 mio. euro, - 2,86 mia. kr. - og underskuddet er derved vokset markant målt i forhold til sidste års Q2, hvor selskabet endte med et driftsunderskud på 19 mio. euro - minus 141 millioner kroner. Det svarer til en EBIT-margin på minus 14 pct.

Driftsresultatet blev, som det også var nævnt i børsmeddelelsen i midt april, påvirket af udfordringer med opskalering af Siemens Gamesas 5.X serie af vindmøller samt forsyningsproblemer.

Omsætningen er også faldet en smule sammenlignet med Q2 2021. Fra 2,3 mia. euro - 17,3 mia. kr. - til 2,1 mia. euro, svarende til 15,7 mia. kr.

Det har været et komplekst andet kvartal, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

”Resultaterne for andet kvartal reflekterer de aktuelle interne og eksterne udfordringer. Siden jeg trådte til som adm. direktør første marts, har vi arbejdet hårdt på at identificere de grundlæggende årsager til underskuddet. Men vi er allerede igang med adressere de akutte problemer og stabilisere forretningen så hurtigt som muligt, og vi arbejder på en plan for at levere og leve op til vores fulde potentiale,” udtaler adm. direktør i Siemens Games Jochen Eickholt.

Suspenderer forventninger til 2022

Selskabet har noteret nye ordrer for omkring 1,2 mia. euro, eller 8,9 mia. kr., hvilket bringer den samlede vægt af ordrebogen op på 32,8 mia. euro svarende til 244 mia. kr.

Men tallet for de nye ordrer i andet kvartal er dog ikke imponerende, mener selskabet selv. Og det afspejler blandt andet, at Siemens Gamesa har genåbnet forhandlinger fra aftaler indgået i marts med henvisning til inflationen. Vindmølleproducenten skriver dog i pressemeddelelsen, at de regner med at indhente det tabte i regnskabårets anden halvdel.

Inflationen spiller også en central rolle i de usikre tider, selskabet ser ind i. Og sammen med udfordringer på 5.X serien har Siemens Gamesa besluttet at suspendere de tidligere forventninger for regnskabsåret 2022. I stedet arbejder firmaet nu mod et mål om en omsætning på mellem minus 9 pct. og minus 2 pct. set i forhold til regnskabsåret 2021.

Ny driftschef

Mens Siemens Gamesa fik ny topchef i marts, røg nyheden om en ny driftschef ud onsdag. Tim Dawidowsky skal fremover være mølleproducentens nye driftsdirektør. Skiftet i toppen kommer i kølvandet på et dårligt driftskvartal, der kræver ”succesfulde turnarounds”:

”Tim har den ideelle blanding af evner og erfaring til denne rolle i Siemens Gamesa lige nu. Han har en påbevist historik i at gennemføre succesfulde turnarounds i forretninger, der arbejder under komplekse omstændigheder som de, vi står over for,” siger adm. direktør, Jochen Eickholt.

Tiltrængt saltvandsindsprøjtning i april

19. april i indeværende år tog Siemens Gamesa med deres nye topchef også skridt for at rette op på forretningen. Selskabet solgte ud af deres udviklingsportefølje af landvindprojekter under udvikling i Spanien, Frankrig, Italien og Grækenland med en samlet kapacitet på 3,9 GW samt omkring 40 medarbejdere for 580 mio. euro svarende til 4,3 mia. kr. for at sikre en uhyre vigtig saltvandsindsprøjtning.

Siemens Gamesa står til nyt milliardtab

Siemens Gamesa skifter – igen – ud i toppen

Siemens Gamesa sælger forretning for 4,3 mia. kr.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs