EnergiWatch

Fortum udvider på russisk vind

Det finske energiselskab føjer 236,6 megawatt til porteføljen på russisk jord.

Foto: Rusnano

Fortum får mere vind i den russiske portefølje. Denne gang drejer det sig om opførelse af vindparker med en samlet kapacitet på 236,6 MW i Samara-regionen i Rusland.

Det er Fortum-Rusnano vindinvesteringsfond, der har til formål at investere i vindenergi i netop det russiske, der har truffet investeringsbeslutning på vindparkerne. Gazprombank yder finansiering til projektet.

"Vi er glade for at udvide geografien for vores vindkraftproduktion til Samara-regionen, et af de førende industrielle centre i Rusland. Vi er sikre på, at implementering af vedvarende energiprojekter vil muliggøre yderligere udvikling af regionens energiinfrastruktur," siger Alexander Chuvaev, direktør for Fortums Rusland Division.

I tråd med sin strategi har Fortum til formål at vokse en betydelig portefølje af vind- og solbaseret elproduktion på land, mens Fortum allerede nu er den største producent af vedvarende energi i Rusland.

Vindparkerne i Samara-regionen forventes at blive taget i brug i fjerde kvartal af 2022.

Fortum bygger største solcelleanlæg i Rusland

Fortum vil være klimaneutral med ny strategi

Fortum vinder stort ved russisk auktion

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs