EnergiWatch

Fortum udvider på russisk vind

Det finske energiselskab føjer 236,6 megawatt til porteføljen på russisk jord.

Foto: Rusnano

Fortum får mere vind i den russiske portefølje. Denne gang drejer det sig om opførelse af vindparker med en samlet kapacitet på 236,6 MW i Samara-regionen i Rusland.

Det er Fortum-Rusnano vindinvesteringsfond, der har til formål at investere i vindenergi i netop det russiske, der har truffet investeringsbeslutning på vindparkerne. Gazprombank yder finansiering til projektet.

"Vi er glade for at udvide geografien for vores vindkraftproduktion til Samara-regionen, et af de førende industrielle centre i Rusland. Vi er sikre på, at implementering af vedvarende energiprojekter vil muliggøre yderligere udvikling af regionens energiinfrastruktur," siger Alexander Chuvaev, direktør for Fortums Rusland Division.

I tråd med sin strategi har Fortum til formål at vokse en betydelig portefølje af vind- og solbaseret elproduktion på land, mens Fortum allerede nu er den største producent af vedvarende energi i Rusland.

Vindparkerne i Samara-regionen forventes at blive taget i brug i fjerde kvartal af 2022.

Fortum bygger største solcelleanlæg i Rusland

Fortum vil være klimaneutral med ny strategi

Fortum vinder stort ved russisk auktion

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs