EnergiWatch

Fortum vil være klimaneutral med ny strategi

Fortum vil sammen med Uniper sigte mod at være kulstofneutrale i Europa inden 2035, mens målet på verdensplan i stedet lyder på 2050.

Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120

Den finske energikæmpe Fortum har torsdag fremlagt en ny strategi, der blandt andet lyder på, at man vil udvikle op til 2 GW landvind og solenergi inden 2025.

Det er klimaneutralitet, der er humlen i den nye plan, og Fortum vil sammen med Uniper, der efter flere års kamp hører under det finske selskab, sigte mod nuludledning på europæisk plan i 2035, mens målet for andre operationer lyder på 2050.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs