EnergiWatch

Fortum bygger største solcelleanlæg i Rusland

Når solcelleanlægget står færdigt i 2022 vil det være det største på russisk jord.

Foto: PR FORTUM

Der er planer om at skrue op for både sol og vind hos finske Fortum, og nu ser det ud til, at der er kommet nye planer på russisk jord.

Fortum og den russiske investeringsfond (RDIF) vil sammen bygge et 116 MW stort solkraftværk i Kalmykia i det sydlige Rusland.

Efter idriftsættelse vil det være det største solkraftværk i Rusland, lyder det fra Fortum. Projektet gennemføres i et joint venture mellem Fortum og RDIF, som allerede har 350 MW vindkraftværker i Ulyanovsk og Rostov-regionerne.

Solkraftværket anslås at blive taget i brug i fuld skala i anden halvdel af 2022. Den første anlægsfase på 78 MW forventes at blive taget i brug i fjerde kvartal 2021 og de resterende 38 MW i 2022.

De nye planer passer meget vel ind i Fortum nye strategi, som foreskriver mere vedvarende energi i forretningen. Fortum vil sammen med Uniper sigte mod at være kulstofneutrale i Europa inden 2035, mens målet på verdensplan i stedet lyder på 2050.

Som et led i planen, vil den finske energikæmpe blandt andet vil udvikle op til 2 GW landvind og solenergi inden 2025.

Fortum vil være klimaneutral med ny strategi 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs