EnergiWatch

Otovo indgår nyt samarbejde med svensk selskab

Sammen med svenske Umeå Energi skal Otovo tilbyde Umeås kunder leasing og køb af solceller.

Foto: Otovo

Svenske Umeå Energi vil fra denne måned tilbyde solceller til private kunder i et nyt samarbejde med norske Otovo. Tilbuddet, hvor kunden kan vælge mellem leasing eller køb af solceller, lanceres i april og dækker hele kæden fra tilbud til produktion. Det oplyser Umeå Energi i en meddelelse.

"Der er stor interesse for solceller i Umeå-regionen, og vi håber nu at få den rette hastighed på vores egen produktion. Solenergi er en vigtig del af det vedvarende energisystem, der er nødvendigt for at bremse klimaændringerne," siger Jonas Ström, forretningsudvikler hos Umeå Energi.

"Installationsperioden er relativt kort i vores del af landet, og gennem samarbejdet med Otovo kan vi opskalere tilbuddet, så flere mennesker har mulighed for at deltage i det på kortere tid, fortsætter han."

Norske Otovo er en af ​​Nordens største solcelleleverandører med aktiviteter i seks europæiske lande: Norge, Sverige, Frankrig, Polen og Spanien og Italien, som selskabet trådte ind i i første kvartal i år.

"Vi er de første, der også tilbyder en digital markedsplads for installatører. Vores digitale platform henter bygningsdata og beregner produktionspotentialet og forbinder derefter kunden med installatøren med den laveste pris og den højeste kundebedømmelse i området. Vi har installeret over 4.000 solcelleanlæg i Norge og Sverige, og målet er at blive det største i Europa inden for solceller til private kunder," siger Elisabeth Gathe, marketingchef for Skandinavien hos Otovo.

I februar var den norske solcelleleverandør på pengejagt for at kunne udvide forretningen yderligere i en forventning om, at en yderligere europæisk udvidelse på sigt kan give en position som førende aktør på markedet. Kort efter kom selskabet på børsen i Oslo.

 

Otovo vil rejse 181 millioner til europæisk udvidelse

Norske Otovo vil på børsen i 2021

Covid-19 fik fremadstormende solcelleselskab til at bremse op

"Det danske marked for solceller blev slået itu af annulleringen af subsidier"

Mere fra EnergiWatch

Seadrill-datterselskab får forlænget henstand med gæld

Et datterselskab under rigselskabet Seadrill, der er under konkursbeskyttelse, har fået forlænget henstand med et obligationslån til 28. maj. Det skyldes, at Seadrill er igang med at forhandle en restruktureringsaftale for selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs