EnergiWatch

Otovo vil rejse 181 millioner til europæisk udvidelse

Det norske solselskab har ambitioner om at blive en ledende solcelleaktør og tage en større bid af det europæiske marked.

Foto: PR / Otovo

Det europæiske marked for solceller går fremad, og norske Otovo har derfor planer om at få en større bid af kagen. Otovo har netop udsendt en meddelelse om, at virksomheden planlægger en kapitalforhøjelse og en notering på Euronext Growth Oslo.

Der skal hentes 250 mio. NOK, der svarer til 181 mio. DKK.

Det norske solselskab har forventninger om, at en yderligere europæisk udvidelse på sigt kan give en position som førende aktør på markedet.

"Det europæiske solmarked vil vokse markant i de kommende år. Vores digitale marketingplatform og netværk af installatører gør os førende inden for pris og kvalitet, hvilket betyder, at vi hurtigt kan få markedsandele. Vi er godt positioneret til accelereret vækst, og en børsnotering på Euronext Growth er et naturligt næste skridt. Hele Otovo-teamet, fra Oslo i nord til Madrid i syd, ser frem til nye aktionærer, der deltager i solrevolutionen og til at realisere vores ambition om at blive det førende solenergiselskab," siger administrerende direktør Andreas Thorsheim i meddelelsen.

Kapitalforhøjelsen er opdelt i et primært tilbud på op til 1.250.000 nye aktier, svarende til ca. 250 millioner NOK (181 mio.DKK). Derudover vil der være et salg af op til 540.924 eksisterende aktier, oplyser Otovo.

Alle Otovos største aktionærer vil deltage i emissionen, mens tre hjørnesteninvestorer - BNP Paribas Energy Transition Fund, DNB Asset Management og Andenæsgruppen - har forpligtet sig til at tegne aktier.

Otovo er på nuværende tidspunkt til stede på fem europæiske markeder: Hjemlandet Norge, Sverige, Frankrig, Polen og Spanien. Hertil lancerer Otovo i Italien i første kvartal i år.

Norske Otovo vil på børsen i 2021

Covid-19 fik fremadstormende solcelleselskab til at bremse op

"Det danske marked for solceller blev slået itu af annulleringen af subsidier"

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs