EnergiWatch

Bladt vil bygge monopæle på Lindø

Fundamentproducenten skyder "et større millionbeløb" i udvidelse af den danske produktion uden for Aalborg, hvor der fra næste år skal bygges monopæle.

"På vores kernemarked for offshore vind ser vi i første række en europæisk, men også en global vækst, og samtidig bliver vindmøllerne væsentligt større," udtaler Bladts adm. direktør til Børsen. | Foto: Brian Karmark/ERH

Bladt skyder "et større millionbeløb" i at udvide faciliteterne på sin fabrik på Lindø. Efter planen skal fundamentproducenten fra næste år producere monopæle på Fyn, hvor der indledningsvist forventes en kapacitet på 50-60 fundamenter årligt.

Det skriver Børsen.

"På vores kernemarked for offshore vind ser vi i første række en europæisk, men også en global vækst, og samtidig bliver vindmøllerne væsentligt større. Det kræver nogle kæmpefundamenter, og det marked vil vi gerne følge med i. Derfor laver vi den her investering," siger adm. direktør Anders Søe-Jensen.

Nordjyderne melder ikke om, præcis hvor stor investeringen forventes at blive . Men tilsyneladende er planen at sætte yderligere X'er på XXL-monopæle; avisen citerer således Bladt for, at fundamenterne på sigt bliver mere end 100 meter lange – og med en diameter på 15 meter. Til sammenligning har de monopæle, selskabet sidste år vandt til at producere på den tyske Kaskasi-park, en diameter på 6 meter.

RWE's tyske projekt, der blev annonceret i april 2020, er i øvrigt den seneste ordreannoncering på fundamenter fra Bladt. Nordjyderne kom i sit seneste regnskab – gældende for 2019 – ud med et underskud på 42 mio. kr.

Over de seneste år har Bladt foruden substations især hentet ordrer på den mest udbredte havmøllefundaments anden del, overgangsstykkerne. Mens produktionen på Lindø i høj grad har været centreret om jacket-fundamenter.

Bladt får massiv ordre i Tyskland

Bladt får storaftale om amerikansk havvind

Det nye Lindø meldes på plads før jul

Bladt rykker permanent ind på Lindø

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs