EnergiWatch

Semco Maritime udvikler bedste løsning til amerikansk havvind

Sammen med Vineyard Wind og Mayflower Wind har Semco Maritime udviklet bedste løsning til amerikanske vindprojekter.

Foto: Jens Dresling

Der er kommet godt styr på praksis hos Semco Maritime, der nu har fundet, hvad firmaet kalder den bedste praksis for hvordan man kan levere amerikanske havvind-transmissionsprojekter, der lever op til både tekniske og lovmæssige krav.

Sammen med Vineyard Wind og Mayflower Wind har Semco Maritime og de mangeårige partnere Bladt Industries og ISC Consulting Engineers sikret sig leveringen af de to første havvind-højspændingsstationer til det amerikanske havvindmarked.

WSP USA er også kommet ombord, hvilket skal sikre, at de lokale krav overholdes i forbindelse med konstruktion og udførelse af projekter. Det skal derved kombinere Semco Maritimes 20 års erfaring inden for europæisk havvind med kendskabet til lokal praksis, regler og standarder.

Det er som et sideprojekt, at Semco Maritime har påbegyndt et initiativ, der skal fremme udviklingen af "best practice", og på den måde holde fast i læring fra aktuelle projekter og konkludere på resultater og erfaring i forhold til de amerikanske regler og standarder.

"Den amerikanske offshore vindindustri befinder sig stadig i udviklingsfasen, og det samme gælder standarder og best practice på området. Vi har således i design-fasen skullet navigere i ukendt territorium med mange ukendte faktorer og potentielle risici i forhold til fortolkning og håndhævelse af gældende regler og standarder," siger Tommy Flindt, Director of Engineering & Technology, Offshore Wind, Semco Maritime.

"Vi ser frem til at kunne udnytte denne viden og således hjælpe til med at udvikle og sætte yderligere skub i den amerikanske offshore vindindustri sammen med vores samarbejdspartnere og kunder."

Semco Maritime udvider virkeligheden

Semco styrker samarbejde om amerikansk havvind

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs