EnergiWatch

Bladt indgår amerikansk alliance

Fundamentsproducenten danner samarbejde med den amerikanske ingeniørvirksomhed Burns & McDonnell.

Foto: Bladt Industries

Bladt Industries skal i et samarbejde med ingeniørkoncernen Burns & McDonnell levere stål, beton og elektriske komponenter til amerikanske havvindprojekter. Det oplyser Bladt i en meddelelse.

Målet er at styrke udvidelsen af havvindindustrien i USA, mens der skal skabes flere arbejdspladser på østkysten.

Bladt og Burns & McDonnell planlægger at fremstille, producere og samle stål-, beton- og elektriske komponenter til individuelle U.S. offshore vindprojekter på den amerikanske østkyst.

Gennem alliancen med Bladt vil entreprenørvirksomheden og stålfabrikanten Azco, der er en del af Burns & McDonnell, levere produktions- og monteringstjenester samt stålfabrikationer til samarbejdet.

”Burns & McDonnell er anerkendt som en førende indenfor det amerikanske transmissions- og elmarked," siger Anders Søe-Jensen, der er administrerende direktør for Bladt Industries.

"Med deres evne til at levere projekter i USA kombineret med Bladts store erfaring og position som en central aktør indenfor den grønne energiomstilling, kan vores alliance tilbyde en unik løsning til havvindudviklere, der vil kombinere brancheerfaring og lokale ressourcer på amerikanske marked."

Bladt har erfaring fra mange europæiske markeder for havvind og har efterhånden etableret produktion i en række forskellige lande. Og virksomheden har i længere tid været klar til at indtage USA.

I Midten af 2019 sikrede Bladt sig virksomhedens første store amerikanske ordre i en EPC-aftale med Vineyard Wind om konstruktionen af transformatorstationen til Vineyard Wind på 800 MW ud for Massachussets.

Nu fortsætter Bladt således med sit indtog på den amerikanske østkyst.

Dansk firma lander designordre på Mayflower Wind

Bladt får kontrakt på verdens største havvindmøllepark

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs