EnergiWatch

Eolus indgår aftale om elsalg for svensk vindtrio

Den svenske projektudvikler har underskrevet individuelle elsalgsaftaler med et internationalt energiselskab for tre vindmølleparker bestående af 68 MW i Sverige.

Foto: PR / Eolus

Svenske Eoulus har lavet aftaler om at sælge strømmen fra de tre vindparker Boarp på 24 MW, Dållebo på 26 MW og Rosenskog på 18 MW. Eolus har ikke oplyst navnet på en internationale aftager.

"Dette er den første elaftaleaftale, vi indgår med dette store internationale energiselskab, og vi er glade for at være involveret og bidrage med vedvarende energi fra onshore vindkraft i Sverige," siger Per Witalisson, administrerende direktør i Eolus.

Energiaftalen omfatter 100 pct. af den elektricitet, der produceres i  de tre vindmølleparker i det sydlige Sverige. I alt kommer vindmølleparkerne til at bestå af 7 Siemens Gamesa SG 5.8-170 vindmøller og 4 Siemens Gamesa SG 5.8-155 vindmøller, der leveres med forskellig installeret effekt.

Eolus solgte de tre parker til den tyske investeringsfond Commerz Real tilbage i september. Det løb op i en pris på 82,5 mio. euro (615 mio. DKK).

Parkerne vil stå klar i tredje kvartal 2023.

Vindudvikler scorer millioner på efterårsrengøring

Eolus sælger urealiseret trio til tyskere

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs