EnergiWatch

Eolus sælger urealiseret trio til tyskere

Boarp, Ulricehamn og Rosenskog er stadig blot streger på et stykke papir og vil først stå klar i 2023. Alligevel har Commerz Real AG Group købt trioen på i alt 68 MW for 615 mio. kroner.

Foto: PR / Eolus

Vindparkerne Boarp på 24 MW, Dållebo på 26 MW og Rosenskog på 18 MW eksisterer ikke på andet end papir lige nu.

Alligevel har projektudvikleren Eolus formået at sælge dem for intet mindre end 82,5 mio. euro (615 mio. DKK). Den glade køber er den tyske investeringsfond Commerz Real.

"Vindparkerne bidrager til vores internationale diversificering og er et vigtigt skridt mod fortsat vækst. De viser vores dedikation til at styrke vores position indenfor de internationale investeringsmarkeder for vedvarende energi," siger infrastrukturchef i Commerz Real, Jan-Peter Müller, i en pressemeddelelse.

Det er dog ikke blot et par stykker papir, som Commerz Real har betalt de mange hundrede millioner for. Parkerne vil blive realiseret af Eolus, omend Commerz Real finansierer dem via en all equity investment.

Parkerne vil stå klar i tredje kvartal 2023.

Gode priser

Tre år er lang tid, men som sagt kommer alt godt til den der venter.

De tre projekter er med Boarp i Vaggeryd, Dållebo i Ulricehamn og Rosenskog i Falköping nemlig alle placeret i det attraktive sydlige Sverige, hvor gode vindforhold og et strømunderskud skaber grobund for et godt afkast.

"Vi er glade for denne aftale med Commerz Real, som får en portfølje af attraktive projekter i det sydlige Sverige. Ved at bygge disse højkvalitets projekter, har vi skabt en god investeringsmulighed for vores nye investor. Vi er ligeledes meget tilfredse med den tillid, som Commerz Real udviser ved at lade os levere de tekniske, operationelle og administrative services til denne investering," siger driftsdirektør i Eolus, Marcus Landelin.

Eolus tømmer udviklers pipeline

Eolus nedfælder udviklingsaftale med skovselskab

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere