EnergiWatch

Lave elpriser trækker ny minedrift til Norden

Den seneste tids meget lave elpriser har atter gjort de nordiske lande et attraktivt sted at udvinde kryptovaluta.

Foto: PR / Norsk Hydro

Når det kommer til et erhverv som minedrift lyder det umiddelbart naturstridigt, at lande som Norge og Sverige kan udkonkurrere Kina på prisen. Det er ikke desto mindre tilfældet, skriver Bloomberg.

Om end den pågældende minedrift dog heller ikke er den mest arbejdskraftstunge. Det er således Bitcoin og andre typer kryptovaluta, der udvindes.

"Der er et meget vigtigt strategiske skifte i gang væk fra at udvinde i Kina til at gøre det i vestlige lande som Sverige, efterhånden som Bitcoin-investorer bliver mere offentlige og ønsker sig mere stabilitet og kritisk sikkerhed," siger Philip Salter, der er driftschef for det Hongkong-baserede kryptominør Genesis Mining, der driver et datacenter i svenske Boden.

"Det er en af de største udviklinger, man bør være opmærksom på inden for udvinding af Bitcoins."

Det er dog langt fra kun ønsket om øget offentlighed, der faciliterer skiftet. Det skyldes i overvejende grad også de ekstremt lave elpriser på de nordiske elmarkeder, der er resultatet af de bugnende hydroreservoirs kombineret en voksende produktion af vedvarende energi som sol og vind. Over sommeren var elpriserne i Norge på sit laveste niveau nogensinde.

Norsk elproduktion er blevet 20 mia. mindre værd på et år

Nyt nedbrud på dansk/norsk forbindelse øger prispres

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere