EnergiWatch

Nel får godkendt kontrakt med Everfuel

Aftale om elektrolyseanlægget, der skal gøre Shells olieraffinaderi i Fredericia grønnere er nu godkendt af Nels bestyrelse.

Foto: Nel

Nels bestyrelse har søndag godkendt kontrakten med Everfuel, der indtil videre er Danmarks største brintordre.

Den danske brintpionér Everfuel underskrev i årets sidste dage en kontrakt til en værdi af 7,2 mio. euro med Nel, der skal levere elektrolyseapparatet på 20 MW, der udgør projektets første fase.

Anlægget leveres efter planen i løbet af 2021 og ventes i fuld drift med en produktionskapacitet på 8 ton brint om dagen fra midten af 2022. Brinten skal primært aftages af Shells olieraffinaderi i Fredericia, der sammen med bl.a. Energinet, Tvis og Ewii er med i projektet, der er støttet med 48 mio. kr. gennem Energistyrelsens pulje for energilagring.

Ud over at gøre olieprodukterne grønnere i Fredericia skal projektet således tjene flere øvrige funktioner. Dels skal der etableres der et lager med en kapacitet på 10 ton, dels skal overskudsvarmen anvendes i fjernvarmen og dels kan brinten også bruges i uforarbejdet form som brændsel til lastbiler.

Nel får Danmarks største brintordre

Everfuel overtager Danish Hydrogen Fuel

Brintselskab skal etablere brintstationer i Danmark for trecifret millionlån

Ørsted overrasket over hurtig brintudvikling

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs