EnergiWatch

Everfuel overtager Danish Hydrogen Fuel

Strandmøllen, NEL og OK, har indgået en aftale med Everfuel om overtagelsen af aktierne i Danish Hydrogen Fuel

Foto: Danish Hydrogen Fuel

De fire danske brinttankstationer til tankning af brintdrevne personbiler i Danmark kommer i fremtiden til at være i Everfuels hænder. Det danske selskab vil overtage den daglige drift af DHF-tankstationerne, der ligger ved ved OK’s tankanlæg i Aarhus, Kolding, Esbjerg og Korsør.

"Med overtagelsen af DHF brinttankstationerne tager Everfuel et vigtigt skridt mod at blive en central spiller i udbredelsen af brintteknologien i transportsektoren i Danmark. Strandmøllen, NEL og OK har igennem etableringen af DHF givet et vigtigt skub på introduktionen af brint i transporten. Jeg ser frem til at fortsætte arbejdet med at udbrede brint som drivmiddel i samarbejde med de tre aktører," siger Jacob Krogsgaard, direktør i Everfuel.

De tre aktører i konsortiet ser også alle frem til, at DHF kommer under Everfuels vinger og håber, at det nye ejerskab kan give grobund for yderligere udbredelse og udvikling af brintteknologien i Danmark.

"Vi er glade for at overdrage kæden af brintstationer til Everfuel. Parterne bag DHF har siden 2015 investeret betydeligt i at markedsgøre brintbilisme i Danmark. Vi har vist, at brintstationer kan fungere i almindelig dagligdags drift. Vi ser frem til, at kædens drift og fortsatte udvikling nu varetages i Everfuels større brintnetværk," siger Alex Buendia, formand for bestyrelsen i DHF og direktør i Strandmøllen.

OK investerer millioner i brinttankstationer 

Samtlige danske brintstationer lukker efter eksplosion 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs