EnergiWatch

Ørsted overrasket over hurtig brintudvikling

Prisen på grøn brint vil om ti år være billigere end fossil brint, forudser energiselskabet. Det kræver dog blandt andet ændrede tariffer og andre former for statslig hjælp, da der skal skabes både udbud og efterspørgsel på samme tid.

Foto: Ørsted

Når det kommer til energiteknologier, har brint i år indtaget en nogenlunde lige så prominent rolle, som grundstoffet har i det periodiske system. Fra i flere år at have summet under overfladen er konceptet grøn brint i 2020 blevet et bærende element i enhver national og international klimaplan med respekt for sig selv. Mens et væld af store selskaber har præsenteret planer for projekter i stor skala.

"Det er gået overraskende hurtigt. Som vi ser det, er det drevet af dels Parisaftalens mål, der kræver, at ikke bare elproduktionen men hele energisystemet dekarboniseres, dels af at der politisk – og bredere i befolkningerne – er et ønske om at komme i gang," siger Anders Nordstrøm, chef for brintforretningen i Ørsted.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs