EnergiWatch

Ingeniørforeningen vil udnytte "kæmpe potentiale" i PTX med storstilet strategi

Det "kæmpe potentiale" for både eksport og arbejdspladser i power-to-x skal udnyttes, og derfor lancerer Ingeniørforeningen IDA nu en national strategi for at udvikle og opskalere teknologierne, der ifølge foreningen rækker langt ud over 2030.

Foto: Ingeniørforeningen IDA

Forskningscentre, pilotforsøg, storskalaanlæg og analyse af markedsmulighederne – det er blot nogle af stikordene i Ingeniørforeningen IDA's nye, national strategi for udbredelsen af power-to-x, der skal indfri teknologiernes "kæmpe" potentiale for både eksport og arbejdspladser.

For selvom regeringen og partierne bag klimaaftalen om energi og industri allerede har understreget vigtigheden af power-to-x som et middel til at nå 70 pct.-målet inden 2030, så mangler Danmark stadig en strategi for, hvordan teknologi skal udvikles og opskaleres, lyder det.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs