EnergiWatch

Norges største vindpark står nu klar efter samisk rensdyrslagsmål

Fosen Vind har rejst den sidste turbine i Storheia vindpark og dermed står Norges største vindpark med en kapacitet 288 MW klar til kommerciel drift senere på året.

Foto: PR / Fosen Vind

I går blev den sidste vindmølle i Storheia Vindpark nemlig rejst, og dermed står Norges største vindpark med en kapacitet på 288 MW klar. Storheia er en ud af seks parker, der udgør anlægget Fosen Vind, der ved sin færdiggørelse i 2020 med en kapacitet på 1.057 MW vil være det største onshore anlæg i Europa. Storheia er den anden park, som færdiggøres. Roan vindpark med en kapacitet på 255,6 MW stod klar sidste år, mens Hitra II med en kapacitet på 93,6 MW færdiggøres som den sidste.

"Vi vil teste turbinerne henover sensommeren og i efteråret. Ifølge planen vil vindparken være i kommerciel drift senere på efteråret," siger projektdirektør i Statkraft, Jan Petter Birkeland, i en pressemeddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Siden april har Energistyrelsen modtaget 43 ansøgninger om åben dør-projekter. Selv om to tredjedele er sorteret fra får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs