EnergiWatch

Indledende høringssvar viser massiv modstand mod landvind i Norge

Norske naturelskere stejler over ny handlingsplan, der udpeger 13 områder i Norge som gunstige for fremtidig udbygning af landvind.

Vindmøller vil skæmme det norske landskab, lyder det nærmest entydigt i høringssvarerne. | Foto: Tobias Selnæs Markussen

Forestil dig at du snører vandrestøvlerne og spænder rygsækken og begiver dig ud i de skønne norske fjelde og fjorde. Her kan du opleve rå natur; brølende vandfald, tys skovsøer og endeløse rækker af nåletræer afløst af vidder. Måske ser du en havørn dække for solen, måske hører du en bjørn i det fjerne eller en gruppe af rensdyr. Er du langt nok nordpå kan du endda se nordlyset flænse nattehimlen.

Hvad du i hvert fald ikke skal se er en over 100 meter høj iPhone-hvid kolos, der med sine enorme vingers roteren overdøver naturens auditive nuancer med en evindelig kværnen. Det er det nærmest entydige svar efter, at de første kommunale høringssvar er tikket ind som reaktion på en national handlingsplan for vindkraft i Norge er blevet sendt i høring. Planen har udpeget 13 områder i Norge som særligt gunstige for udbygning af vindkraft i fremtiden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs