NKT-chef er tilfreds med Viking Link-andel

Kabelproducenten vedkender, at der blev budt ind på flere dele af kabelprojektet mellem Danmark og England, end der blev landet kontrakt på.
Foto: NKT / PR
Foto: NKT / PR
RITZAU FINANS

Roland M. Andersen, der er konstitueret administrerende direktør i NKT, erklærer sig tilfreds med at blive en del af Viking Link- projektet, hvor selskabet skal levere højspændingskabler til en værdi af cirka 670 mio. kr. De store kontrakter gik dog til rivalerne Prysmian og Siemens, men det ønsker direktøren ikke at forholde sig til.

"Vi har budt på flere dele af det her projekt. Kunden har valgt at gå med en anden form for løsning, så vi forholder os til, at det er fint for os," siger Roland M. Andersen.

NKT-aktien faldt tungt efter offentliggørelsen, og det kunne tyde på, at markedet havde sat næsen op efter en større bid af kagen, men det har direktøren ingen kommentarer til.

Ifølge Roland M. Andersen vil aftalen have en positiv indflydelse på kapacitetsudnyttelsen af selskabets fabrik i svenske Karlskrona, som skal fremstille kablerne med produktionsstart i 2020.

Den endelige kontraktværdi er betinget af færdiggørelse af udbud og kontrakt, hvilket ventes at ske i løbet af tredje kvartal. NKT's andel består af 8,2 pct. af den samlede kontraktsum på cirka 1,1 mia. euro.

"Man kan altid gøre noget anderledes, når man byder ind. Vi er glade for at have fået det her, og vi arbejder videre med andre lignende projekter, som kan give yderligere kapacitetsloading for os årene frem," siger direktøren.

Han har heller ikke kommentarer til prisniveauet på kontrakten.

NKT-aktien er nede med 4,4 pct. til 108 kr. tirsdag eftermiddag. Umiddelbart efter offentliggørelsen af kontrakten lå aktien 9,6 pct. lavere i forhold til mandagens lukkekurs på 102,20 kr.

NKT får kun lille kontrakt på Viking Link

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Thomas Borberg

"Told på kinesiske vindmøller er en mulighed"

Læs også