EnergiWatch

Italienere skal udvikle flydende havvindprojekt

Italienske Saipem, der også har været med på Hywind-projektet, får ny aftale på 500 MW flydende vindpark i Saudi-Arabien.

Foto: Principle Power

Det italienske selskab Saipem, der udvikler diverse former for energiprojekter, har underskrevet en aftale vedrørende udviklingen af en flydende havvindmøllepark i Saudi-Arabien.

Vindmølleparken, som kommer til at få en kapacitet på 500 megawatt, er blevet bestilt af den Abu Dhabi-baserede virksomhed Plambeck Emirates, skriver nyhedsbureauet Bloomberg News.

Saipem er i forvejen kendt for at have arbejdet på Hywind Scotland-vindmølleparken, der er den første flydende havvindmøllepark i verden.

Ifølge Bloomberg News har Saipem ikke oplyst detaljer om tidsplanen for projektet i Saudi-Arabien samt de forventede omkostninger til det.

Saudi-Arabien har lovet at installere 7000 megawatt - eller 7 gigawatt - i vindkapacitet inden for fem år og øge det til 16 gigawatt i 2030.

For nylig fik den danske vindmølleproducent Vestas en ordre vedrørende levering af 99 møller med en samlet kapacitet på 415 megawatt til et landvindprojekt i Saudi-Arabien.

 

Equinor bygger 200 MW flydevind i Sydkorea

Shell går med i koreansk flydevindprojekt

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere