EnergiWatch

GE sender 12MW-mølle til England

Mølleproducenten tester sin Haliade-X i Storbritannien frem mod produktionsstarten på den kommende havmølle i 2021.

LM skal teste sin nye vinge i Storbritannien. Her er den dog ved fabrikken i Cherbourg. Foto: LM Wind Power

GE er i gang med et større roadshow for sin kommende havmølle, Haliade-X. 12MW-møllen, der skal bygges i Frankrig og prototypetestes i Holland, besøger nu endnu et land forud for såvel opstarten af produktionen i 2021 som den potentielle første ordre på havmøllen. Amerikanerne sender således møllen til Storbritannien, hvor den skal testes i Blyth i det nordøstlige England.

Det meddeler selskabet.

"Vi ønsker at bringe den mest kraftfulde havvindmølle til verdens største havvindmarked og bidrage med vores teknologi i understøttelsen af Storbritanniens sektoraftalemål for havvind, og den britiske regerings ambition om at arbejde for at reducere klimagasudledning til "netto-nul" i 2050," lyder det i meddelelsen fra GE's adm. direktør for havvind, John Lavelle.

Det er både nacellen og LM Wind Powers 107 meter lange vinger, der skal testes på Ore Catapults testfaciliteter i England. Mølleproducenten noterer sig, at den investerer næsten 15 mio. pund i at teste Haliade-X møllen samt i forskning og udviklings-aktiviteter, og at det meste af beløbet lægges i Storbritannien.

Vattenfall og GE vil samarbejde om kæmpemølle

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere