EnergiWatch

Prysmian straffes på børsen efter regnskab

Kabelproducenten bliver sendt ned på børsen efter sit årsregnskab.

Foto: Prysmian

Aktien i den italienske kabelproducent Prysmian falder tungt på børsen i Milano onsdag, hvilket sker i kølvandet af selskabets regnskab for 2018, som blev offentliggjort efter børslukketid tirsdag.

Regnskabet for fjerde kvartal var isoleret set ellers bedre end ventet, men det ændret ikke på, at 2018 var skidt år for kabelkoncernen, hvilket i øvrigt også var tilfældet for NKT, som i sidste uge aflagde sine tal for det skuffende år.

Hos finanshuset Citi betegnes Prysmians resultater for fjerde kvartal som "uinspirerende".

"Efter et skrækkeligt 2018 frygter vi, at investorerne ønsker at se flere beviser på, at det værste er overstået, før de genopbygger store positioner i Prysmian," skriver Citi efter regnskabet ifølge Bloomberg News.

Hos Banca Akros er analytikerne heller ikke alt for imponeret over den prognose, som Prysmian kom med for 2019, hvor selskabet venter et justeret driftsresultat, EBITDA, på mellem 950 mio. euro og 1,02 mia. euro.

Samtidig peger finanshuset på, at selskabets problemer med en leveret kabelforbindelse mellem Skotland og Wales, Western Link, fortsat er uløste, men at en løsning - måske ved udgangen af marts - kan være et "vendepunkt".

I 2018 måtte Prysmian hensætte 95 mio. euro til Western Link-projektet.

Finanshuset Kepler Cheuvreux har efter regnskabet valgt at sænke anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb" og kursmålet til 17 euro for tidligere 24 euro, fremgår det endvidere af Bloomberg News.

Onsdag ved 10-tiden ligger aktien 5 pct. lavere i 17,045 euro.

NKT aktien ligger på børsen i København samtidig 0,2 pct. højere i 127,60 kr. Det seneste år er den dog faldet næsten 40 pct.

Prysmian får ordre til Vesterhav Syd og Nord

Analytiker: Viking Link er et kæmpe projekt - kan afbøde prispres

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs