EnergiWatch

Vestas truer den suveræne markedsleder i Tyskland

Enercon satte sig på mere end halvdelen af det skrumpede marked i 2018, men resultaterne fra de tyske auktioner tyder på, at Vestas er kommet på omgangshøjde. Modregnes den tyske mølleproducents egenudviklede projekter, er Vestas faktisk størst.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

2018 var et dårligt år for tysk landvind. Trods forventninger om en markant tilbagegang efter skiftet til et udbudsregime og det indledende design med meget lange tidsfrister til især de såkaldte borgerprojekter faldt udbygningen alligevel overraskende meget. Kun omkring den halve kapacitet – med mindre gradsforskelle, afhængig af hvem, der tæller – blev stillet op i forhold til 2017.

Ikke ulogisk betød det også markante tilbagegange for mølleproducenternes installationer. Imidlertid var året værre for nogle end for andre. For selv om Enercon nominelt oplevede den største tilbagegang med 831 færre megawatt end året forinden, så var det relativt set et godt år for den tyske markedsleder. Med 1.262 MW voksede producentens markedsandel således fra 38 til godt 53 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs