EnergiWatch

Japanere køber sig ind i Ørsted-parker

I det seneste af adskillige nylige skridt på vejen mod at kultivere havvind i MHI Vestas' andet hjemland investerer joint venture i to projekter, der skal give erfaring med at bygge og drive havmøller.

Foto: Ørsted

Det taiwanske havmølleprojekt Formosa 1 får endnu en ejer med i kredsen. Knap to år efter Swancor og Macquaire frasolgte 35 pct. af projektet til Ørsted, køber nu også japanske Jera en andel fra de oprindelige ejere. Selskabet, der er et joint venture mellem Chubu Electric Power og Tokyo Electric Power (TEPCO) erhverver 32,5 pct. af det 120 MW store projekt.

Kort før jul indgik parterne bag Formosa 1 en elkøbsaftale med det statslige Taipower, hvorpå opførelsen nu står over for at begynde. Imidlertid er det ikke kun nye havvindprojekter, Jera er interesseret i. I samme ombæring annoncerer selskabet således, at det også har overtaget Marubenis 24,9 pct. af Ørsteds britiske havmøllepark Gunfleet Sands, der har været i drift siden 2010.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs