EnergiWatch

Vestas: Vi har flere håndtag at trække i end konkurrenterne

Den danske mølleproducents størrelse og globale tilstedeværelse kan vise sig som en afgørende trumf i ærmet i forhold til både toldsatser på stål og tariffer, fortæller kommunikationsdirektøren i selskabet, der siger, at Vestas qua deres størrelse har flere kort på hånden end konkurrenterne.

Et af de helt store samtaleemner efter Vestas’ regnskab for andet kvartal har været toldsatser på stål og tariffer. Mens den første ting er positiv, så kan den anden få store konsekvenser for vindmøllebranchen. Kommunikationsdirektøren i Vestas fortæller dog, at den danske mølleproducent har et par håndtag, de kan trække i for at modvirke den negative effekt.

Toldsatser på stål og en udsigt til, at der bliver indført tariffer på elektroniske vindmøllekomponenter, har skabt usikkerhed i vindindustrien, og det er bestemt noget, som mølleproducenterne kommer til at mærke. Topchefen i Vestas, Anders Runevad, fortalte efter regnskabet på en telekonference, at Vestas' produktionsomkostninger risikerer at stige med op til 1,5 procentpoint i 2019, når modtiltagene fra Vestas er regnet med. Samtidig understregede han, at det var forbundet med en stor usikkerhed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs