EnergiWatch

Vestas udfordres på størrelse af rivalen Siemens Gamesa

På dagen hvor både Vestas og Siemens Gamesa præsentere kvartalsregnskaber bliver der stukket lidt til den danske mølleproducent af den tysk/spanske konkurrent. For mål på installeret kapacitet var Siemens Gamesa størst i 2017, og ifølge selskabets direktør er den slags ligesom rene linjer; nemlig vigtigt.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Vindmølleproducenten Vestas er blevet overhalet målt på installeret kapacitet af den tysk-spanske rival Siemens Gamesa. Den tyske topchef, Markus Tacke, tror på, at størrelsen kommer til at spille en afgørende rolle for selskabets succes.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Siemens-Gamesa blev skabt i 2016, hvor Siemens' vindmølleaktiviteter blev lagt sammen med Gamesas aktiviteter. Det uafhængige selskab, der i dag er noteret på børsen i Madrid, har ifølge konsulenthuset Make Consulting, overhalet Vestas.

"Der er en konsolidering i gang i industrien, hvor størrelse bliver mere vigtig. Du kan se det på kontrakterne og priser. Og det er sådan set derfor, vores virksomhed blev skabt," siger Markus Tacke til Børsen.

Ifølge en rapport fra Make Consulting, er Siemens Gamesas topplacering, i forhold til installeret kapacitet drevet af fusionen og dens kombination af produktion til både land-og havvindmøller. En kombination, som Vestas har valgt at holde adskilt, ved at udskille produktionen af havvindmøller til et separat selskab, MHI Vestas.

Både Make Consulting og Markus Tacke ser størrelsen som afgørende for selskabets førende position inden for industrien på en global plan. Samlet har Siemens Gamesa ifølge Make Consulting en markedsandel på 18 pct., hvorimod Vestas har en markedsandel på 14,3 pct.

Også Vestas forudså allerede ved sit årsregnskab for 2017, at industrien er på vej mod en konsolidering. Her fokuserede selskabet på, at det stadig leverer sunde resultater. Blandt andet var Vestas førende på profitmarginer i 2017 og det leverede ifølge Anders Runevad, der er administrerende direktør for Vestas, en solid omsætning.

Vestas har ikke ønsket at kommentere artiklen over for Børsen, da selskabet er i stilleperiode indtil fredag, hvor regnskabet for første kvartal i 2018, bliver offentliggjort.

Siemens Gamesa rykker tilbage i andet kvartal

Vindmøllefirma begæret konkurs - har over 300 ansatte

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs