EnergiWatch

Løsning nærmer sig for nyt energianlæg efter trukket støtte

Et splinternyt energianlæg kan betyde højere priser for forbrugerne end ventet, da et forhåndstilsagn om støtte blev trukket tilbage. Nu forventer forsyningsselskabet bag anlægget, at der kommer en løsning på problemet snarest.

Foto: PR Aalborg CSP

I mandags kunne energiministeren indvie Brønderslev Forsynings nye vedvarende energianlæg. Men en tilbagetrukket støtte plager stadig anlægget, og det vil føre til højere priser for forbrugerne. Nu håber selskabet på, at en løsning på problemet er nært forestående.

Det nye anlæg er det første kraftvarmeanlæg i verden, der kombinerer koncentreret solenergi, leveret af Aalborg CSP, med en biomassekedel, som samlet og via en avanceret såkaldt organic rankine cycle (ORC) omsætter energien til både el og fjernvarme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs