EnergiWatch

Udsigt til markedskollaps får vindmølleinstallation til at bremse op

Overgangen til auktionsbaserede budrunder kan betyde et markedskollaps, vurderer World Wind Energy Association.

Foto: Westar Energy

Sidste år blev der installeret 52.522 megawatt vindmøller på globalt plan. Det bringer den samlede kapacitet op på 539.291 megawatt, skriver World Wind Energy Association (WWEA) i en pressemeddelelse.

Men selv om det kan lyde imponerende, at alle de installerede møller ifølge WWEA kan dække 5 pct. af verdens samlede elbehov – og sidste år dækkede 43 pct. af Danmarks – er der tegn på, at modvind er på vej på møllemarkedet.

For mens der i 2017 var rekordinstallation i Tyskland, var der stagnation i eksempelvis Spanien og Portugal. Det skyldes blandt andet udsigten til, hvad WWEA tror er et markedskollaps, når det europæiske marked ændrer karakter, og der skiftes til et auktionsbaseret budsystem frem for de velkendte støttemekanismer med feed-in tariffer.

"EU og medlemslandene burde styrke deres indsats for at øge brugen af vindkraft som en del af den overordnede strategi for den vedvarende energi," siger Stefan Gsänger, generalsekretær i WWEA.

Analyse: Europa bærer ansvaret for fremtidens havvind

Norge bygger vind som aldrig før

Vindoperatør ser prisfald på 10 pct. på vindmøller de næste to år

 

Forsiden lige nu

Vestas får ordre i Spanien

Mens flere måneders strejker og protester mod Vestas' nedlukning i León er ved at ebbe ud, får mølleproducenten en ganske sigende ordre i naboprovinsen.

Fibia tager hul på fiberinvestering i Rødby

Fibia åbner op for den milliardstore pose penge, som fiberselskabet i oktober fik af moderselskaberne Seas-Nve og Nrgi. Det sker i Rødby, hvor Lollands borgmester tidligere på måneden opfordrede borgerne til at blive koblet på.

Borgmester opfordrer borgere til at tilslutte sig fibernet

Lolland Kommunes borgmester har i et brev opfordret borgerne i Rødby og Holby til, at de tager imod Fibias tilbud om at få en fiberforbindelse. Det er ikke borgmesterens opgave, siger teleanalytiker til Journalista.dk, der henviser til dom fra 2006.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere