EnergiWatch

Udsigt til markedskollaps får vindmølleinstallation til at bremse op

Overgangen til auktionsbaserede budrunder kan betyde et markedskollaps, vurderer World Wind Energy Association.

Foto: Westar Energy

Sidste år blev der installeret 52.522 megawatt vindmøller på globalt plan. Det bringer den samlede kapacitet op på 539.291 megawatt, skriver World Wind Energy Association (WWEA) i en pressemeddelelse.

Men selv om det kan lyde imponerende, at alle de installerede møller ifølge WWEA kan dække 5 pct. af verdens samlede elbehov – og sidste år dækkede 43 pct. af Danmarks – er der tegn på, at modvind er på vej på møllemarkedet.

For mens der i 2017 var rekordinstallation i Tyskland, var der stagnation i eksempelvis Spanien og Portugal. Det skyldes blandt andet udsigten til, hvad WWEA tror er et markedskollaps, når det europæiske marked ændrer karakter, og der skiftes til et auktionsbaseret budsystem frem for de velkendte støttemekanismer med feed-in tariffer.

"EU og medlemslandene burde styrke deres indsats for at øge brugen af vindkraft som en del af den overordnede strategi for den vedvarende energi," siger Stefan Gsänger, generalsekretær i WWEA.

Analyse: Europa bærer ansvaret for fremtidens havvind

Norge bygger vind som aldrig før

Vindoperatør ser prisfald på 10 pct. på vindmøller de næste to år

 

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs