EnergiWatch

Analyse: Europa bærer ansvaret for fremtidens havvind

Hvis de europæiske politikere er villige til at skrue op for antallet af auktioner og investeringer i elnettet, så kan havvind vokse med stor hastighed, lyder det i en ny analyse fra konsulentfirmaet Boston Consulting Group. Analysen slår også fast, at det er Europa, der står med ansvaret for den globale vækst i havvind, der kan vokse til flere hundrede GW.

Foto: Windpark Noordostpolder

Konsulenthuset Boston Consulting Group konkluderer i en ny analyse, at der kan være masser af vind i sejlene for havvind. Det kræver dog, at de europæiske politikere støtter op om branchen, der til gengæld så vil kunne vokse til en samlet værdi i omegnen af 700 mia. euro i 2030.

"Hvorvidt vi kommer til se en accelereret eller en business-as-usual vækst afhænger af bedre auktioner, investeringer i nettet, støttende offentlige politikker og ændringer i elmarkedet. Vindmølleudviklere, installatører og leverandører skal fremtidssikre deres forretningsmodeller ved at træffe kloge beslutninger om markedet, der udvikler sig, og de skal opnå en bedre forståelse for risici og muligheder forbundet med en lang række scenarier," lyder det i rapporten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs