EnergiWatch

Vestas fortsætter dansk dominans i 2017

Danmark rykkede langt op i vindmølleproducentens markedshierarki i forhold til de foregående år.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Det er vigtigt med et velfungerende hjemmemarked. Det udsagn har Vestas ofte givet udtryk for, men ofte i den forstand at det er vigtigt at Danmark går foran med et grønt eksempel, som vindmølleproducenten kan tage med som illustration på fjerne stormarkeder.

Imidlertid var det danske marked også helt konkret ret vigtigt for Vestas i 2017. Med levering af møller med en samlet kapacitet på 304 MW var Danmark sidste års syvendestørste marked. Kun overgået af viften af verdens største markeder, USA, Tyskland, Kina, Frankrig, Brasilien og Storbritannien. Sidstnævnte overstiger formentlig kun Danmark på grund af levering af 3,45MW-møller til havmølleparken Rampion.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs