EnergiWatch

Vind-leverandør får historisk godt resultat

Nordmark Maskinfabrik fordobler bundlinjen i år, selvom industrien ligger i kamp om at sænke priserne. "Det er jo egentlig bare et spil, der bliver ved med at flytte et niveau ned," siger direktøren.

Selvom et stigende prispres i vindmølleindustrien unægtelig har været en af de altoverskyggende overskrifter for sektoren i 2017, så har der stadig været penge at tjene for underleverandørene.

Hos Sæby-producenten Nordmark Maskinfabrik, der blandt andet leverer stål-og jernkomponenter til vindindustrien, værfter, offshore og skibsmotorer opnår man en bundlinje på tæt på 11 mio. kr. i året, næsten fordobling i forhold til samme periode sidste år. Det kommer ud af en toplinje, der har rejst sig fra 60 til 71 mio. kr. i perioden.

Top- såvel som bundlinje har tilsyneladende aldrig været så munter læsning for selskabet, som det er i år.

Ledelsen bemærker i regnskabet, at "prisniveauet inden for de markeder, hvori selskabet opererer, er under prispres samtidig med øgede forventninger til formelle kvalitetskrav samt reduceret gennemløbstid." Til trods for det venter man, at man i næste regnskabsår vil være i stand til at opnå et resultat på linje med dette år.

I et interview med Nordjyske Stiftstidende forklarer administrerende direktør Morten Mørk, at man i nogen tid har arbejdet at blive mindre afhængig af kunder i vindmølleindustrien. Selskabet leverer blandt andet til Siemens Gamesa, og det forventer man fortsat at gøre, selvom industrien langt fra er nem i øjeblikket:

"Vi mærker generelt et meget stort pres på priserne. Men sådan er det, og derfor prøver vi at optimere vores egne processer, ligesom vi går videre til vores egne leverandører og siger, at de også må sænke deres priser. Det er jo egentlig bare et spil, der bliver ved med at flytte et niveau ned," siger Morten Mørk, der også ejer 35 pct. af selskabet, til Nordjyske Stiftstidende.

Selskabet blev stiftet i 2002, og Morten Mørk blev indsat som direktør i 2015.

Vestas-leverandør: "Der er et prispres, men man skal også se på det positive"

Dansk vindleverandør klar til vækst i udlandet efter opkøb

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs