EnergiWatch

Energiminister: "Jeg tager kritikken til efterretning og tager den meget alvorligt"

Lars Christian Lilleholt (V) tager kritik fra Statsrevisorerne til sig i sag om energiselskabernes energispareindsats.

Lars Christian Lilleholt (V). | Foto: Nicolai Lorenzen/Polfoto/Arkiv

Energi-, forsynings- og klimaministeriet får kritik af Statsrevisorerne i forhold til de energibesparelser, der er foretaget over de senere år.

Ministeriet bærer en stor del af ansvaret for, at energiselskaber har sløset med milliarder af kroner, som er blevet brugt på energibesparelser.

Det vurderer Statsrevisorerne.

Det sker på baggrund af en beretning fra Rigsrevisionen, der har undersøgt energispareordning (ESO).

"Statsrevisorerne finder det meget utilfredsstillende, at Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet ikke har sikret, at de indberettede energibesparelser lever op til energispareordningens regler," skriver Statsrevisorerne.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) erkender udfordringerne med energiselskabernes energispareindsats.

"Jeg tager kritikken til efterretning og tager den meget alvorligt. En ordning af den her størrelse skal selvfølgelig have et tilsvarende tilsyn," siger han.

Rigsrevisionen er blevet bedt om at undersøge, hvorfor omkostningerne til energibesparelserne er steget væsentligt - cirka 25 procent i perioden 2010-2016. Desuden har der været mistanke om misbrug af ordningen.

"Statsrevisorerne finder det endvidere utilfredsstillende, at ministeriet ikke i tilstrækkelig grad har sikret, at energiselskaberne har realiseret energibesparelserne til færrest mulige omkostninger," skriver Statsrevisorerne.

Ministeren hæfter sig ved, at ministeriet allerede har gennemført tiltag, som skal rette op på problemet.

Blandt andet en skærpelse af kravene til energiselskabernes egenkontrol og dokumentation, siger ministeren. Han peger også på, at der er tilført 115 millioner kroner frem mod 2021 til at styrke kontrolindsatsen af ordningen.

/ritzau/

Rigsrevisionen revser ministeriet i sag om energispareordningen

Energitilsynet opretter center for energibesparelser

S kalder Lilleholt i samråd om energispareordning - igen

Energistyrelsen anmelder 10 selskaber for bedrageri

Mere fra EnergiWatch

Frankrig nationaliserer EDF

"Vi har brug for fuld kontrol over produktionen og energifremtiden", siger premierminister, der bekræfter plan om at opkøbe den resterende del af det franske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs