EnergiWatch

Energistyrelsen anmelder 10 selskaber for bedrageri

Særkontrol af husmursisolering fandt hos næsten to tredjedele af de undersøgte energiselskaber. 10 isoleringsselskaber er blevet politianmeldt.

Sagen om misbrug af energispareordningen tager endnu et skridt. Energistyrelsen har politianmeldt 10 isoleringsselskaber for bedrageri, mens syv energiselskaber derudover er blevet pålagt at trække energibesparelser tilbage i 28 sager om hulmursisolering.

Det oplyser energistyrelsen som følge særkontrollen med energispareindsatsen.

"Isoleringsfirmaerne er meldt til politiet for to forskellige forhold. I fem sager har firmaerne ikke indblæst den aftalte mængde isolering, som boligejeren har betalt for, og som energiselskabet givet tilskud til. I otte sager har firmaerne indberettet for stort areal til energiselskabet af den ydervæg, der skulle isoleres, hvormed isoleringsfirmaet har fået udbetalt for stort tilskud," skriver styrelsen om forholdene.

Der sættes ikke navn på hverken isoleringsselskaber eller energiselskaber.

Særkontrollen omfattede 62 sager om hulmursisolering, hvor der var modtaget energisparetilskud svarende til 345MWh. Men i næsten halvdelen af tilfældende – de 28 sager – blev der altså fundet så forkerte indberetninger, at de besparelser er blevet nedjusteret med 99MWh. Foruden de syv energiselskaber, der er blevet pålagt at trække energibesparelser tilbage, blev der ikke fundet fejl hos fire selskaber.

Foruden særkontrollen blev samtlige energiselskaber i april pålagt at gennemgøre en intern kvalitetskontrol af indberetningerne fra sidste års sager om hulmursisolering. Det har medført, at selskaberne trækker energibesparelser svarende til 3.145MWh tilbage.

Sagen om svindel med hulmursisolering er især blevet afdækket af DR. Afdækningen fik i marts energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) til at indføre et midlertidigt stop for tilskud, hvilket i juni blev afløst af et permanent stop.

Undervejs har Energitilsynet og Energistyrelsen fået tilført 115 mio. kr. til at føre skærpet tilsyn med energispareindsatsen. Det har blandt andet resulteret i oprettelsen af en særlig tilsynsenhed i styrelsen.

Lilleholt lukker for tilskud til hulmursisolering

S kalder Lilleholt i samråd om energispareordning - igen

Politianmelder isoleringsfirma for tilskudsfusk

Regeringen stopper isolering i hulmure

Mere fra EnergiWatch

EnergiWatch er tilbage på fredag

I anledning af Kristi himmelfart holder EnergiWatch lukket i morgen, torsdag den 26. maj. Vi er tilbage med to nyhedsbreve og dugfriske nyheder fra energibranchen allerede på fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs