Nunaminerals-aktionærer nægter overgivelse til Selvstyret

Det omstridte grønlandske mineralefterforskningsselskab Nunaminerals bliver på fondbørsen efter dramatisk afstemning.
Foto: CASPER DAHLHOFF
Foto: CASPER DAHLHOFF
AF RITZAU FINANS

Nunaminerals forlader formentlig alligevel ikke fondsbørsen i København. I hvert fald blev det primære forslag til selskabets ekstraordinære generalforsamling torsdag aften forkastet af aktionærerne.

Selskabet har dog fortsat ikke nogen umiddelbar løsning på sine likviditetsproblemer, og dermed hersker der fortsat en vis usikkerhed om Nunaminerals' fremtid.

Selskabets bestyrelse havde foreslået en ændring af stykstørrelsen af selskabets aktier til 0,10 kr. samt en nedsættelse af aktiekapitalen til nul til anvendelse til dækning af tab.

Derudover var det planen, at Nunaminerals skulle afnoteres fra fondsbørsen i København, hvorefter det Grønlandske Selvstyre gennem kontant  indskud igen skulle øge aktiekapitalen med nominelt minimum 500.000 kr. og dermed overtage styringen med selskabet.

Det forslag mødte dog ikke den nødvendige opbakning fra den ekstraordinære generalforsamling, men i stedet blev det vedtaget at nedskrive aktiekapitalen fra nominelt 137.954.700 kr. til nominelt 2.759.094 kr. til dækning af tab, og dermed udvandes aktionærerne umiddelbart alligevel ganske betragteligt.

Herefter havde bestyrelsen fremsat et forslag om forhøjelse af Nunaminerals' aktiekapital med nominelt 5 mio. kr. uden fortegningsret for eksisterende aktionærer, men det brød generalforsamlingen sig heller ikke om, så i stedet blev et forslag om forhøjelse af aktiekapitalen med op til nominelt 5 mio. kr. med fortegningsret for eksisterende aktionærer gennemført.

Som afsluttende bemærkning fastslog Nunaminerals' bestyrelsesformand, Birks Bovaird, at "der på nuværende tidspunkt ikke foreligger nogen konkrete forslag, der kan styrke selskabets likviditet," men at "bestyrelsen fortsætter sine bestræbelser på at afsøge eventuelle muligheder."

Hvis en løsning ikke findes, kan det resultere i en opløsning af selskabet, fremgår det.

Undgå dyre ansættelses-fejl i grønlandsk energisatsning 

Grønlandske mineeventyr venter på dansk lov 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også