Angela Merkel er færdig som EU's "klimadronning"

Sådan lyder kritikken, efter at den tyske regering nu erkender, at landet er langt fra at nå målet om en 40 pct. CO2-reduktion i 2020.
Foto: EU
Foto: EU

Det tyske miljøministerium erkender nu, at Tyskland efter alt at dømme ikke når sit mål for reduktion af CO2-udledning i 2020.

Det er sat til 40 pct. i forhold til 1990-niveau, men ifølge den tyske miljøminister Barbara Hendricks vil Tyskland kun reducere udledningen med 33 pct., som landet ligger nu, skriver Deutsche Welle.

Flere kritikere - herunder Greenpeace - har i de seneste år peget på, at tyskerne haltede bagefter i landets klimabestræbelser, til trods for at Tyskland er blandt de lande, der i de seneste år har satset mest på vedvarende energi.

Indtil nu har det været så som så med erkendelsen af klimaafhægtningen fra den tyske regerings side. Det sker altså nu, men det vækker alligevel vrede hos partiet De Grønne, som ikke mener, at den nuværende regering med Angela Merkel i spidsen har gjort nok for at mindske det tyske CO2-udslip..

Plejede at være klimadronning

"Angela Merkel plejede at være klimadronning i EU," lyder den syrlige besked fra De Grønnes parlamentsmedlem Bärbel Höhn til Deutsche Welle.

"Men siden Tyskland havde EU-formandskabet i 2007 er der ikke sket nok," siger hun videre og fortæller, at den tyske satsning på vedvarende energi er blevet skaleret ned, og at tyske kulkraftværker fortsætter med at pulse løs uden nogen plan for udfasning.

Samtidig frygter hun, at gabet på de manglende syv pct. i forhold til at nå 2020-målet kan blive endnu større.

Kan mangle ti pct. i 2020

De tyske beregninger for CO2 er nemlig baseret på en økonomisk vækst på 1,4 pct. - men Tyskland har i de seneste haft vækstrater på over to pct.

"Selv hvis vores økonomiske vækstrater fortsætter på f.eks. 1,7 pct., så kan det betyde, at vi falder yderligere to pct. bag Tysklands CO2-mål," udtaler hun til det tyske medie.

Den tyske arm af Verdensnaturfonden er endnu mere pessimistiske. Ifølge deres beregninger kan Tyskland komme til at mangle 10,7 pct. i 2020 i forhold til målet på 40 pct. CO2-reduktion.

Tysklands mål for 2030 er en 55 pct reduktion af udledninger.

EU misser energisparemål i 2020

Tyskland er verdens mest effektive på energi

Hedegaard: Energimål er en lige højre til Putin

EU-Kommissionen: 30 procent af energiforbruget skal ned

Australien skrotter CO2-afgift

Nordjysk skifereventyr sat på hold

EL tvivler på CO2-besparelse ved dansk bioraffinaderi

Danmark indgår energiaftale med Mexico

Her havner EU's grønne støttemilliarder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også