EnergiWatch

EU-Kommissionen: 30 procent af energiforbruget skal ned

Står det til EU-Kommissionen, skal EU have nedbragt sit samlede energiforbrug med 30 procent i 2030.

Foto: EU

I 2030 skal EU-landene spare 30 procent af det samlede energiforbrug, lyder det i udspil fra EU-Kommissionen. 

Det har EU-Kommissionens kommissærer besluttet på et møde onsdag formiddag. Målet for energibesparelser, som i EU's klima- og energipolitik kaldes energieffektivitet, er ikke bindende i kommissionens udspil. 

Det vil være op til medlemsstaternes stats- og regeringschefer at beslutte til oktober, om det skal være det eller ej. 

I slutningen af januar kom kommissionen med et udspil til, hvordan EU's mål for klimaet og energiforbruget skal se ud. Her lagde den op til, at EU skal reducere sit CO2-udslip med 40 procent i forhold til niveauet i 1990. 

Derudover skal 27 procent af EU's energiforsyning komme fra vedvarende energikilder. Dengang var det usikkert, om der også ville kommet et mål for, hvor energieffektive landene skal være.

I ugerne frem mod kommissionens beslutning tirsdag har flere EU-lande opfordret til et ambitiøst og bindene mål for energieffektiviteten, heriblandt Danmark. Frankrig har ifølge nyhedsbureauet Reuters opfordret til et mål på 30 procent.

Diskussionen er især blusset op på grund af flere EU-landes store afhængighed af russisk gas, hvilket energibesparelser kan være med til at afhjælpe.

Frem mod 2020 er der er bindene mål på 20 procent for energieffektivitet i EU. 

EU når ikke energisparemål i 2020

Ny EU-kurs er en fjer i hatten

Dansk Energi tager godt imod grøn Juncker

EU overvejer energisparemål på 27 pct.

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs