EnergiWatch

Hedegaard: Energimål er en lige højre til Putin

EU-Kommissionen har med et mål for energieffektivitet på 30 pct. i 2030 sendt et stærkt signal, mener den danske klimakommissær.

Foto: EU

EU's klimakommissær Connie Hedegaard har netop afsluttet et møde med sine medkommissærer om det længeventede mål for energieffektivitet i 2030.

Kommissionen blev enige om et mål på 30 pct. i 2030, men skyder spørgsmålet om, hvorvidt det skal være bindende, videre til regeringscheferne, når de mødes i oktober for endeligt at tage stilling til klimamålene.

"Det er godt nyt for klimaet. Det er også godt nyt for investorer, og det er rigtig godt nyt for Europas sikkerhed og uafhængighed," udtaler hun i en meddelelse og tilføjer i en facebook-opdatering:

"For hver ene procent vi sparer på energien i Europa, kan vi nedsætte vores import af gas med 2,6 pct. Derfor er det nye udspil good news for Europa. Omend ikke for Putin...," lyder det fra Hedegaard med henvisning til den verserende krise i Ukraine.

Med dagens udmelding om et EE-mål, har Kommissionen fremlagt mål for de tre områder, som regereringslederne til oktober endeligt skal beslutte - de to andre er et mål for CO2-reduktion på 40 pct. og et mål for vedvarende energi på 27 pct.

Europa-Parlamentet har været mere ambitiøse og stemt for 30 pct. vedvarende energi i 2030, 40 pct. reduktion af CO2-udslip og 40 pct. forbedring af energieffektiviteten.

Blandede reaktioner på Kommissionens energisparemål

EU-Kommissionen: 30 procent af energiforbruget skal ned

EU misser energisparemål i 2020

Rockwool: Perverst at modarbejde EE-mål for at redde kvotesystem

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs