EnergiWatch

Skat tabte stort skatteslag mod Goldman Sachs

Den store investeringsbank, der vil købe aktier i DONG, slap for skattesmæk på 1,7 milliarder kroner.

Goldman Sachs-bygning. | Foto: Mark Lennihan

Udsigten til at få den enorme amerikanske investeringsbank Goldman Sachs som ejer af Dong har givet bange anelser hos en lang række politikere og eksperter. Og frygten kan meget vel være velbegrundet.

Ekstra Bladet kan således i dag afsløre, at netop Goldman Sachs spiller en nøglerolle i et omfattende opgør, som Skat for få år siden lancerede mod en lang række kapitalfonde, som de mener snyder den danske statskasse for milliarder takket være et spindelvæv af suspekte selskaber i skattely.

Medier: Derfor fik PensionDanmark nej

I disse skattely bor ny DONG-ejer

Omkring 20 sager mod kapitalfonde

Skat har i alt omkring 20 sager kørende mod primært kapitalfonde for at have unddraget Skat for op i mod 15 mia. kr. Alene Goldman Sachs blev af Skat beskyldt for at have snydt statskassen for 1,7 mia. kr.

Skat endte med at tabe sagen mod Goldman Sachs, men den konstruktion som Goldmans Sachs har tænkt sig at bruge i forbindelse med deres køb af 19 procent af statsejede Dong er, ifølge skatteekspert Christen Amby, identisk med den måde en række kapitalfonde har brugt for gennem årevis at malke milliarder ud af telegiganten TDC.

Goldman Sachs vil nemlig købe Dong-aktierne via et snedigt spind af selskaber i eksotiske skattely i blandt andet Luxembourg, Delaware og på Cayman Islands.

"Metoden er stort set den samme som den, ejerne af TDC anvender. Den er lavet efter samme princip, måske endda endnu mere sofistikeret. Men det overordnede formål er at minimere skattebetalingerne", siger Christen Amby til Ekstra Bladet.

Luxembourg-finte rejser tvivl om DONG-udbytter

Corydon om Dong-salg: Kritikerne blander tingene sammen

Her er Corydons brev til S-medlemmerne

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs