Høje elpriser presser storstilet tysk energiomstilling

Energiewende er blevet et hedt emne i den tyske valgkamp. Flere partier og eksperter lægger ifølge Berlingske op til en reform.
Foto: EU
Foto: EU

Stigende elregninger til tyskerne som følge af Energiewende, den storstilede tyske energiomstilling, får nu eksperter og tyske partier til at foreslå en reform af systemet.

Det skriver Berlingske, som fortæller, at energiomstillingen er blevet et emne, der ligger højt på dagsordenen i den tyske valgkamp. Den grønne omstilling har bevirket, at tyskernes elpriser de seneste ti år er steget med 67 pct. Det har bl.a. betydet, at den socialdemokratiske kansler-kandidat Peer Steinbrück nu lægger op til, at energiområdet i højere grad skal være baseret på markedsmekanismer.

Konsulent: Flaskehalse truer grøn omstilling 

En regeringsrapport lægger op til at skifte til den svenske model, hvor udbyderne forpligtes til at levere en vis andel vedvarende energi i stedet for et støttesystem, der subsidier bestemte energiformer. Den idé støtter det liberale regeringsparti FDP, skriver Berlingske.

Den konservative forbundskansler Angela Merkel erkender, at der er behov for at revidere lovgivningen, så energiforsyningen og infrastrukturen går hånd i hånd.

Diskussionen om en opgradering af infrastrukturen for energi har også været rejst i Danmark. Hvis ikke ledningsnettet er rustet til en række nye energikilder, hvor f.eks. vindmøller fylder meget mere og kulfyrede kraftværker meget mindre, kan flaskehalse true systemet, advarer konsulenter.

Merkel sænker energirabat til industrien

Medie: EU vil granske tysk energilov

De grønne kræfter i EU mobiliserer  

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs