Merkel sænker energirabat til industrien

Pres fra EU og et kommende tysk valg presser den tyske kansler til at ændre omstridt rabatordning til industrien.
Foto: EU
Foto: EU

Tysklands regering vil nu reducere en særlig rabatordning, som den tyske industri har nydt godt af, men som EU Kommissionen har mistænkt for at være konkurrencestridig.

Sagen handler om det særlige bidrag til vedvarende energi, som alle elforbrugere i Tyskland betaler, men som en lang række energitunge virksomheder har været undtaget fra og som sidste år sparede dem for omkring 300 mio. euro.

For nylig sagde, EU's konkurrencekommissær Joaquin Almunia, at det var i strid med EU-lovgivningen og advarede om, at EU ville indlede en sag mod Tyskland.

Men nu lader det altså til, at den tyske regering er kommet EU i forkøbet.

Medie: EU vil granske tysk energilov 

I hvert fald skriver Reuters m.fl., at kansler Angela Merkel i onsdags introducerede reduktioner i den rabat, som ellers har hjulpet den tyske industri til at være konkurrencedygtig trods nogle af de højeste energipriser i Europa.

Ændringerne medfører en ny betalingsstruktur i forhold til, hvor meget industrivirksomhederne bruger nettet, men Reuters skriver dog, at det ikke ændrer ved, at de store tyske energiforbrugere fortsat vil få en hjælpende hånd fra det offentlige.

Foruden at komme EU i møde er hensigten fra regningen også at sende ned energiregningen for almindelige husholdninger og mindre firmaer ned, hvilket ses som en del af kansler Merkels valgflæsk op til det tyske valg d. 22. september.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter