EnergiWatch

Konsulent: Flaskehalse truer grøn omstilling

Infrastrukturen i det danske elnet skal opgraderes, hvis flaskehalse skal undgås, og de grønne ambitioner realiseres, siger konsulent. Udfordringen er stor, erkender Dansk Energi og Energinet.dk, som er optimister.

Foto: DONG. Elnettet skal opgraderes, hvis det skal håndtere fremtidens miks af energikilder, siger konsulent. | Foto: Ørested/PR.

Danmarks store ambitioner på området for vedvarende energi gør landet til en fortræffelig investeringscase, som på globalt plan kun er overgået af Kina og Sverige. Men Danmark har udfordringer, som kan spænde ben for de store planer - eller i hvert fald stikke en irriterende kæp i hjulet.

Det fremgår af en ny analyse fra det internationale konsulenthus PA Consulting, hvor investeringspotentialet i 30 lande målt på for 11 forskellige energiformer - grønne som sorte - er blevet kortlagt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs