Avis: Statsrevisorer skal kulegrave solcelle-støtte

De politisk valgte statsrevisorer kræver nu en undersøgelse af de mange ændringer af og huller i lovgivningen om støtte til strøm fra solceller.
Foto: EU
Foto: EU

Gentagne huller og mangler i solcelleloven har medført massiv kritik af klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) og hans embedsmænd. Nu anmoder de seks politisk udpegede statsrevisorer om, at Rigsrevisionen undersøger sagen. Det skriver Berlingske.

Undersøgelsen skal gennemgå ministeriets behandling af solcelleområdets love og støtteordninger siden 2010. Rigsrevisionen skal vurdere, om ministeren har givet korrekte oplysninger til Folketinget og støtteordningernes effekt i forhold til lovens formål.

Ny solcelle-fidus udløser store fradrag

Statsrevisor Kristian Jensen (V) finder det nødvendigt med en omfattende undersøgelse af området, ikke mindst for at sikre, at grundlaget for det femtidige arbejde er i orden.

»Klima- og Energiministeriet har simpelthen haft alt for mange sager med rod i lovgivningen og regelsættet omkring solceller. Statsrevisorerne er blevet enige om, at det skal undersøges til bunds, hvad der er gået galt, når man på så kort tid er nødt til at lave så mange ændringer af lovgivningen,« siger han til Berlingske.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også